Τα 5 καλύτερα fashion tips για πιο λεπτή μέση

Η κάθε εποχή έχει την τρέλα της. Μέχρι πρόσφατα οι γυναίκες σε όλο τον πλανήτη προσπαθούσαν να μιμηθούν ανορεξικά πρότυπα όπως τα ορίζει η βιομηχανία της μόδας, έπειτα ακολούθησε η μόδα με τις καμπύλες και ξανά οι γυναίκες τρέχανε να ‘χτίσουν’ εκεί που δεν έχουν. Τον τελευταίο καιρό μοιάζει να έχει καθιερωθεί ως μόνιμο το plus size, το – ψεύτικο ή αληθινό – αλλά αξιοπρόσεκτο στήθος είναι ψηλά στις προτιμήσεις, το ίδιο και οι γλουτοί, αν και τον τελευταίο καιρό η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί. Μία από τις παλαιότερες και πιο σταθερές αξίες στην διαμόρφωση του ιδανικού γυναικείου σώματος είναι η λεπτή μέση.

Ξεκινώντας από τους δολοφονικούς κορσέδες αλλοτινών εποχών και φτάνοντας στο σήμερα, άσχετα με το μέγεθος ενός σώματος και το στυλ μιας γυναίκας, η λεπτή μέση παραμένει ένα ιδανικό. Κάποιες γυναίκες είναι προικισμένες από την φύση τους με μέση δαχτυλίδι, άλλες είναι προικισμένες με αρκετή υπομονή ώστε να την φτιάξουν στο γυμναστήριο ενώ άλλες, ίσως λιγότερο προικισμένες στο σώμα αλλά προικισμένες με υπομονή και επιμονή, θα ακολουθήσουν μερικά τρικ για να αποκτήσουν πιο λεπτή μέση όποτε και αν το επιθυμούν! Διότι δεν θέλει πάντα κόπο, καμιά φορά αρκεί να έχεις τον τρόπο!

5 απλά τρικ που έχουν να κάνουν με τα ρούχα, τους συνδυασμούς χρωμάτων, τα μοτίβα και τα αξεσουάρ που φοράμε. Δες τα και βάλ’ τα στην καθημερινότητά σου.

1. Διάλεξε το σωστό χρώμα για πιο λεπτή μέση

Το χρώμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην μόδα. Οι σχεδιαστές ξοδεύουν ώρες ατελείωτες για να καταλήξουν στην σωστή απόχρωση και η διαδικασία αυτή δεν έχει να κάνει πάντα με τα νέα trends και τις τάσεις. Οι σχεδιαστές προσπαθούν μέσα από το χρώμα να πετύχουν το σωστό ύφος, το πως θα δείχνει το ρούχο, τι θα τονίζει, πως θα εφαρμόζει. Όπως ήδη ξέρεις, τα ανοιχτόχρωμα ρούχα προσθέτουν όγκο ενώ τα σκουρόχρωμα αφαιρούν. Επομένως, μία κλασσική επιλογή εάν θες πιο λεπτή μέση, είναι να επιλέξεις ένα σκούρο μονόχρωμο φόρεμα ή σύνολο. Εάν πάλι το πάνω και το κάτω μέρος του συνόλου σου θες να είναι διαφορετικά χρώματα, επέλεξε το πάνω να είναι το πιο σκούρο.

Ένα άλλο τρικ που μπορείς να κάνεις με το χρώμα, είναι να επιλέξεις ένα φόρεμα ή μία μπλούζα που έχει σκουρόχρωμα γεωμετρικά σχέδια στην περιοχή της μέσης. Υπάρχουν πολλά φορέματα εκεί έξω με μαύρα σχέδια στα πλαϊνά του ρούχου, σχεδιασμένα για αυτόν ακριβώς τον σκοπό – για να δείχνουν πιο λεπτή μέση σε αυτήν που το φοράει. Μία ακόμα λύση είναι να επιλέξεις ένα ρούχο (φόρεμα, ολόσωμη φόρμα ή μπλούζα) στο οποίο η περιοχή της μέσης είναι σκουρόχρωμη ενώ το υπόλοιπο ρούχο πιο ανοιχτόχρωμο.

2. Παίξε με τα prints

Δεν υπάρχουν μόνο στα χρώματα κανόνες εάν θες πιο λεπτή μέση, υπάρχουν και στα prints. Κάποια μοτίβα είναι απλά απαγορευτικά εάν θες το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ξέχνα παντελώς τις οριζόντιες γραμμές ή επέλεξε εκείνο το ρούχο στο οποίο οι οριζόντιες γραμμές δεν είναι ίδιες μεταξύ τους και ‘παχαίνουν’ όσο πλησιάζουμε προς την μέση. Αυτό το σχέδιο δημιουργεί οπτικό τρικ και σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε πιο λεπτή μέση. Επίσης ρούχα με μοτίβα με πολύ μικρά σχέδια (όπως το πολύ ψιλό πουά), όταν φοριούνται χωρίς ζωνάκι έχουν την τάση να δείχνουν το σώμα μας ομοιόμορφο και να μειώνουν τις καμπύλες, πράγμα το οποίο δεν θέλουμε στην προκειμένη περίπτωση.

3. Διάλεξε το σωστό στυλ στο εκάστοτε ρούχο για πιο λεπτή μέση

Υπάρχουν πολλών λογιών στυλ για το εκάστοτε ρούχο. Πολλά και διαφορετικά παντελόνια, μπλούζες, φορέματα, φούστες κλπ. Εάν δώσεις λίγη προσοχή στα ρούχα που φοράς κατά καιρούς, θα διαπιστώσεις ότι μερικά δείχνουν την μέση σου πιο λεπτή χωρίς να έχεις προσέξει το χρώμα ή το μοτίβο. Για παράδειγμα τα skater dresses ή τα μεσάτα φορέματα, να το πω έτσι, εκ κατασκευής τονίζουν την μέση και με τις πτυχώσεις που δημιουργούνται στο κάτω μέρος, την κάνουν να φαίνεται πιο λεπτή.

Το must ρούχο που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου, εάν θες να δημιουργήσεις μία πιο λεπτή μέση, είναι τα wrap dresses, αυτά δηλαδή που τυλίγονται πάνω στο σώμα σου και δένονται με κορδόνι στην μέση σου – είτε σε skater γραμμή, είτε εφαρμοστά, είτε ακόμα ακόμα και onersized, το συγκεκριμένο στυλ θα δώσει πολύ έμφαση στην μέση σου. Τα blazer με βάτες (όχι εξωφρενικές βάτες, υπάρχουν και τα κλασσικά blazer) φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα. Όπως επίσης και τα κοντά blazer, αυτά που τελειώνουν στην μέση και όχι κοντά στην λεκάνη. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και οι αγαπημένες, καλοκαιρινές ψηλόμεσες παντελόνες καθώς και οι ψηλόμεσες φούστες (εγώ θα πρότεινα αυτές σε Α γραμμή από τις pencil για πιο έντονο αποτέλεσμα).

Μερικά από τα ρούχα που δεν δημιουργούν από μόνα τους την ψευδαίσθηση της λεπτής μέσης είναι τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια, τα εφαρμοστά φορέματα αλλά και τα φορέματα σε ίσια γραμμή ή αυτά που ανοίγουν αμέσως κάτω από το στήθος (τα περισσότερα καλοκαιρινά μάξι φορέματα έχουν αυτό το στυλ).

4. Διάλεξε το σωστό αξεσουάρ για μέση δαχτυλίδι

Κοινό μυστικό όλων των γυναικών είναι ότι η ζώνη φορεμένη στην μέση, την κάνει να δείχνει πιο λεπτή. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι αυτό το κάνει μόνο η φαρδιά ζώνη, πράγμα το οποίο δεν ισχύει. Έχει να κάνει πάντα με το χρώμα του ρούχου και με το χρώμα της ζώνης. Μία ανοιχτόχρωμη φαρδιά ζώνη θα φέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούμε, ενώ μία λεπτή ή μία φυσιολογική ζώνη σε σκούρο χρώμα φορεμένη πάντα στην μέση και όχι στην περιφέρεια, θα ‘δημιουργήσει’ μία λεπτή μέση.

Γενικά, ο κανόνας θέλει την ζώνη να είναι σε πιο σκούρο χρώμα από το ρούχο αλλά όχι απαραίτητα μαύρη. Λίγη προσοχή θέλει η ζώνη σε ταμπά αποχρώσεις, η οποία θα δείξει την μέση μας πιο λεπτή όταν είναι φορεμένη πάνω σε χρωματιστά ρούχα, σκουρόχρωμα, μαύρα και λευκά ρούχα αλλά δεν θα κάνει το ίδιο στα εμπριμέ και στα ρούχα με μοτίβα. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να συνδυάσεις το ρούχο με την κατάλληλα ταμπά απόχρωση.

5. Φόρα τακούνια για πιο λεπτή μέση

Γιατί νομίζεις τα τακούνια δεν έχουν βγει από την μόδα ποτέ; Για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους είναι το γεγονός ότι κάνει την μέση να δείχνει πιο λεπτή. Μόλις το φορέσεις τονίζονται οι γλουτοί σου και όσο πιο τονισμένοι οι γλουτοί, τόσο πιο λεπτή φαίνεται η μέση!

Adapted from fashionisers.com