10 λόγοι για να πέσεις στην παγίδα του έρωτα!

Αυτές οι πεταλούδες που νιώθεις στο στομάχι σου, αυτή η αισιοδοξία που σε πιάνει ξαφνικά ονομάζεται έρωτας. Η επαφή δύο ανθρώπων, η ένωση, το συναίσθημα… Μια αγκαλιά, ένα φιλί, ένα βλέμμα, δυο όμορφες λέξεις. Αυτό που ονειρευόμαστε όλες για να νιώσουμε καλά. Ψυχικά και σωματικά!
image
Ο έρωτας εκτός από επιθυμία είναι και ανάγκη. Και το αποδεικνύουν οι παρακάτω 10 λόγοι…
1. Μειώνει το στρες Ξαφνικά νιώθεις υπέροχα. Τα προβλήματα μοιάζουν μικρότερα. Η πιεστική καθημερινότητα αλλάζει χρώμα κι από γκρι γίνεται ροζ. Οι αντοχές σου αυξάνονται. Όλα μοιάζουν καλύτερα…
2. Ανεβάζει την αυτοεκτίμηση Η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου βελτιώνεται. Νιώθεις όμορφη, ποθητή… Είναι γνωστό πια πως όταν η αυτοεκτίμηση είναι πεσμένη δύσκολα ανοίγεσαι, κλείνεσαι στον εαυτό σου. Με τον έρωτα όμως χαμογελάς, ομορφαίνεις, συναντάς την θετική πλευρά του εαυτού σου.
3. Αυξάνει την αισιοδοξία σου Οι μέρες που νιώθεις “βαριά” εξαφανίζονται. Οι νύχτες που “πέφτεις” σε μελαγχολία δεν υπάρχουν πια. Νιώθεις δυνατή και βλέπεις κυρίως τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Νιώθεις πλήρης και ικανοποιημένη από τη ζωή σου, από τον εαυτό σου, από τη ζωή…. Και γελάς πιο εύκολα. Συνέχεια, μην σου πω…
4. Είσαι πιο αποδοτική Μπορεί το μυαλό σου να πετάει αλλού όταν βρίσκεσαι στη δουλειά και να μην βλέπεις την ώρα να γυρίσεις σπίτι, όμως η απόδοσή σου αυξάνεται. Και η δημιουργικότητά σου αυξάνεται.
5. Κοιμάσαι καλύτερα Οι αρνητικές σκέψεις που σε αφήνανε άυπνη μέχρι το πρωί έχουν φύγει. Μια ερωτευμένη γυναίκα πριν πέσει για ύπνο σκέφτεται όμορφα πράγματα. Και αυτό κάνει την ποιότητα του ύπνου σαφώς καλύτερη. Άρα; Ξυπνάς ξεκούραστη.
6. Δεν κοιμάσαι μόνη σου Κοιμάσαι σε μια αγκαλιά. Νιώθεις ασφάλεια. Δεν φοβάσαι. Έχεις συντροφιά. Έναν άντρα που αγαπάς. Κι αυτό είναι η πόρτα που σε οδηγεί στην ευτυχία.
7. Ζεις περισσότερο Το σεξ! Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι επιδρά θετικά τόσο στην ψυχοσωματική ισορροπία μας, όσο και στη μακροβιότητα.
8. Βελτιώνεται η εμπιστοσύνη σου Κατά τη διάρκεια του σεξ αυξάνεται στον οργανισμό η ορμόνη οξυτοκίνη που βοηθά στη δόμηση των συναισθηματικών σχέσεων με το άτομο που προκαλεί την έκκρισή της.
9. Κάνει καλό στην υγεία σου Η συχνή σεξουαλική επαφή ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη άμυνα απέναντι στις διάφορες λοιμώξεις. Νέες έρευνες δείχνουν ότι οι ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού δρουν προστατευτικά απέναντι στον καρκίνο.
10. Κάνει καλό στο σώμα σου Πρώτον, γιατί όταν είσαι ερωτευμένη συνήθως σου κόβεται η όρεξη, οπότε αδυνατίζεις. Δεύτερον, συνήθως κρατάς τα προσχήματα (ειδικά αν είναι καινούρια η σχέση), δεν τρως πολύ μπροστά του, οπότε αδυνατίζεις. Τρίτον, το σεξ είναι μια πολύ καλή αεροβική άσκηση που ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα και τον καρδιακό μυ.
Με την πολύτιμη συνεργασία της ψυχολόγου Στέλλας Αργυρίου tlife.gr